TEMA: PEDAGOGIKDet långsiktiga arbetet med Nationalnyckeln har kommit in i en ny fas. Publiceringen av första volymen ”Dagfjärilar” är i sikte nästa vinter.

Från och med mars i år har Christer Engström tillkommit som chefredaktör för Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna. I sin nya roll kommer han att organisera och vara med att leda arbetet med genomförandet av Nationalnyckeln. Att tillsätta tjänsten har dröjt eftersom man ville få rätt person till detta komplicerade projekt. – Vi är övertygade om att Christer med sin stora och breda kompetens kommer att ha mycket att bidra med, konstaterar en nöjd Torleif Ingelög.

Christer är språkvetare och har stor erfarenhet av omfattande bokprojekt. Han har arbetat som chefredaktör för Nationalencyklopedin (NE) och som förlagsdirektör med ansvar för all populärvetenskaplig och faktautgivning på Bokförlaget Bra Böcker AB. Senaste tiden har han arbetat på frilansbasis som chefredaktör för ett allmänt uppslagsverk för Bertmarks förlag.

En mängd personer arbetar för Svenska artprojektet: ledningsgruppen, illustratörer, skribenter, forskare med flera. Forskningssekreterare är Rikard Sundin. Däremot är redaktionen för Nationalnyckeln inte så stor. Tills nu har Tomas Carlberg arbetat som tf chefredaktör för Nationalnyckeln. Ragnar Hall är fackredaktör i zoologi, Hjalmar Croneborg fackredaktör för kryptogamer, Roger Andersson administratör och Jan-Åke Winqvist är illustratör och bildredaktör.